Besøkende

Siden jeg fikk teller har besøkt bloggen min, har vært innom denne måneden. Denne uka har personer avlagt en visitt. I dag har besøkt meg, og er her inne akkurat nå :)

tirsdag 26. september 2017

Tutorial på løpegang med strikk

På facebook er det en side som heter vi sygale, jeg kan anbefale å bli medlem her for masse flott inspirasjon. Tilhørende denne siden finnes det også en vi sygale snapchat. Her melder medlemmene seg frivillig til å ha snappen, og vise frem søm og prosjekter. Kjempeartig å følge :)

Jeg hadde snappen en dag hvor jeg sydde jakke i softshell, og da fikk jeg spørsmål om å lage en bilde tutorial på å sy en løpegang med strikk.
Jeg tar utfordringen, men må beklage for dårlige bilder, jeg skal finne bedre lys en annen gang :)

Her har jeg funnet ett stykke stoff til å sy på en løpegang. Hvis du har ett mønster som det skal være løpegang lager du markeringer etter mønsteret. Legg så delen for løpegangen rett mot vrang på mønsterdelen, på nederste markering.

Sy så en rettsøm her:

Legg deretter strikken i overkant av løpegangen slik:


Brett løpegangen over strikken:


Brett ned råkanten og fest med nåler eller limpenn og sy over med rettsøm:


dra strikken ut slik at den ligger kant i kant med en av sidene, og fest strikken med en rettsøm. Deretter trekker du strikken ut til lengden som står i mønsteret, eller til du har ønsket strikkeffekt:


Så er det bare å feste strikken i andre siden:


Jeg håper dette var forståelig, og jeg lager gjerne flere tutorialer om ønskelig :)

Jeg kan gjerne lage en kjapp tut på å sy fast bisebånd.

Ha en flott dag videre!

1 kommentarer:

Anne Line sa...

Veldig godt forklart.
Takk for at du deler:)